De beste aanbiedingen voor hotels en vliegtickets, errorfares en prijsfouten op VakantieFouten.nl

VerlopenNS Flex Weekend Vrij, nu €25p/m (ipv €31p/m), tot een jaar lang

NS
€25 €31 NAAR DEAL

Weekend Vrij

Voordelen van dit abonnement

  • Onbeperkt reizen in het weekend
  • Onbeperkt reizen op feestdagen
  • 40% korting voor 3 medereizigers in de daluren

Als je vóór 1 oktober 2020 bestelt, betaal je een jaar lang slechts € 25 / mnd (i.p.v. € 31)

Je kunt nu NS Flex Weekend Vrij afsluiten voor maar €25 per maand (in plaats van de reguliere €31 per maand). Tot een jaar lang betaal je dit tarief, maar je kunt ook na een maand op ieder moment wijzigen naar een ander NS Flex-abonnement (waaronder ook de gratis Basis-variant, zonder abonnement). Als je de ingangsdatum slim plant (zie hieronder), kun je vijf weekenden onbeperkt met de trein reizen voor €25 (of €31 1e klas).

Bij NS Flex betaal je achteraf op rekening/via automatische incasso, je hoeft dan ook geen saldo op je OV-chipkaart te hebben staan. Dit geldt niet alleen voor de trein, maar ook voor overig OV en bijvoorbeeld de OV-fiets. Heb je nog geen OV-chipkaart, dan kun je gratis één mee bestellen.

Vanwege corona is het in de trein nog steeds vrij rustig, ook weekends. Eigenlijk is het prettiger reizen dan voorheen. Zeker in de 1e klas is het rustig en loop je waarschijnlijk daarom daar maar zeer weinig risico, voor zover dat risico al niet sterk verkleind is door de verplichting van mond- en neusmaskers.

Onbeperkt reizen in het weekend

Met NS Flex Weekend Vrij mag je onbeperkt reizen van vrijdagavond 18.30 (eigenlijk 18.25) tot maandagochtend 4.00. Ook op feestdagen reis je gratis. Geldt niet alleen in de treinen van NS, maar ook bij andere treinvervoerders. Tot drie medereizigers kunnen 40% korting krijgen met Samenreiskorting. Je mag je Weekend Vrij ook combineren met acties als (gratis) 1e klas upgrades en Meereisretours, al zijn die er tegenwoordig vanwege corona niet zoveel meer.
Je kunt Weekend Vrij vaak ook gebruiken voor internationale reizen, waarbij het binnenlandse gedeelte dan gratis is (bij NS International dan opgeven dat je 100% korting op het binnenlandse gedeelte hebt).

Extra’s

Voor €6p/m extra reis je 1e klas. Dan kun je ook 100% korting krijgen op het binnenlandse gedeelte van een internationaal 1e klas ticket. Daarmee heb je gratis toegang tot de NS International Lounges op A’dam Centraal, Schiphol en R’dam Centraal.

Voor €3p/m voeg je doordeweeks in de daluren (vóór 06.35, tussen 08.55 en 16.05 en na 18.25) 40% korting toe; tot drie medereizigers kunnen dan ook met 40% korting reizen met Samenreiskorting. Het incheckmoment is daarbij bepalend, in tegenstelling tot de meeste voordeelkaartjes tegenwoordig. Als je dus vóór de spits incheckt, kun je tijdens de spits blijven reizen met korting. Ook als je overstapt naar een andere treinvervoerder, blijf je met korting reizen (dat is bij niet-Flex-abonnementen niet zo). Op internationale reizen krijg je op het binnenlandse gedeelte 40% korting (vanaf 9.00, dus ook in de middagspits).

Ingangsdatum

Als je al een OV-chipkaart hebt, kun je NS Flex (Weekend Vrij) binnen een uur tot twee weken erna laten ingaan. Een nieuwe OV-chipkaart krijg je binnen een week en daarom kun je daarbij een ingangsdatum tussen één en twee weken erna kiezen. Heb je al NS Flex, maar nog geen Weekend Vrij, dan gaat de wijziging meteen in.

Als je je Weekend Vrij-abonnement laat ingaan op een vrijdag of zaterdag, kun je vijf weekenden onbeperkt reizen voor €25. Na precies een maand kun je het abonnement wijzigen, bijvoorbeeld naar de gratis Basis-variant (geen abonnement). Als je dan weer (een paar keer) in het weekend wil gaan reizen, activeer je Weekend Vrij weer.

Als dat binnen een maand na je wijziging naar Basis was, had je hiervoor een tweede (gratis) OV-chipkaart met NS Flex nodig, maar dat hoeft nu (tijdelijk?) niet meer, omdat je de Basis-variant altijd kunt wijzigen op dit moment. Een tweede OV-chipkaart met NS Flex blijft echter soms handig, bijvoorbeeld als je in je eerste maand NS Flex Weekend Vrij zonder doordeweekse korting zit (niet te wijzigen dus) en je toch doordeweekse korting wil (dan sluit je voor een maand NS Flex Dal Voordeel voor €5 af op die tweede kaart).

Als je (vrijwel) elk weekend reist, hoef je met de huidige actie eigenlijk het Weekend Vrij-abonnement niet meer op te zeggen na een maand en een paar dagen later weer aan te vragen; in het laatste geval betaal je immers vanaf oktober weer het normale tarief van €31p/m. Per saldo kun je net zo goed het actietarief van €25p/m laten doorlopen.

NS Flex Weekend Vrij, nu €25p/m (ipv €31p/m), tot een jaar lang
NS Flex Weekend Vrij, nu €25p/m (ipv €31p/m), tot een jaar lang
€25 €31

Tags:

VakantieFouten
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord