De beste aanbiedingen voor hotels en vliegtickets, errorfares en prijsfouten op VakantieFouten.nl

De beste Travel creditcard zonder extra buitenlandse transactiekosten

Creditcards kunnen veel kosten met zich meebrengen. Sommige kunnen zinvol of begrijpelijk zijn, zoals een jaarlijkse vergoeding voor een kaart met zeer waardevolle voordelen (bijvoorbeeld een reis- of aankoop verzekering), of een boette voor degenen die hun betalingen niet op tijd doen. Maar als er één vergoeding is die niet gerechtvaardigd is, dan zijn het de buitenlandse transactiekosten. Dit zijn kosten, meestal 3% van het totale bedrag, die worden gemaakt wanneer een creditcardtransactie in een andere valuta dan euro’s wordt verwerkt. Maar aangezien er voor de leverancier vaak helemaal geen extra kosten zijn voor de verwerking van een transactie die afkomstig is uit een ander land, zijn deze kosten gewoon pure winst in de zakken van creditcard-uitgevers.

Gelukkig bestaat er een alternatief, en is die nog helemaal gratis ook!

TransferWise: Goedkoop internationaal betalen

TransferWise gebruikt een slimme nieuwe aanpak om mensen in staat te stellen veilig geld te sturen en te ontvangen uit het buitenland zonder de hoge kosten die de meeste banken toevoegen.

TransferWise is een internationale gelddienst die gevestigd is in Londen, Verenigd Koninkrijk, en gereguleerd en gecontroleerd wordt door de Financial Conduct Authority en de Bank of England. Het is opgezet door de zelfde mensen die ook Skype hebben bedacht en hun geld hebben verdient met de verkoop van dat product aan Microsoft.

Het platform heeft in slechts zeven jaar tijd wereldwijd meer dan 3 miljoen gebruikers gekregen, met een maandelijkse omzet van ongeveer £2 miljard volgens hun eigen jaarrekening.

TransferWise heeft veel van zijn succes te danken aan hun goedkopere tarieven in vergelijking met wat banken in rekening brengen voor overboekingen in vreemde valuta. Het overmaken van geld naar het buitenland van een Nederlandse bank kan bijvoorbeeld €15 of meer kosten – zowel voor de betaler als de begunstigde.

Bij een bankoverschrijving is de betaler meestal niet de enige die betaalt – er worden ook commissies in mindering gebracht op het totale bedrag dat naar de begunstigde wordt gestuurd. Op dezelfde manier trekt de bank van de ontvanger een vergoeding af van het overboekingsbedrag.

Hoe slaagt TransferWise er dan in om de kosten zo laag te houden? Omdat ze in de praktijk geen buitenlandse overschrijvingen uitvoeren.

TransferWise heeft rekeningen in elk van de landen waar ze actief zijn. Als u bijvoorbeeld een overschrijving naar Australië moet sturen, zal TransferWise de overschrijving vanaf haar eigen Australische rekening in gang zetten. Het systeem is gebaseerd op TransferWise als tussenpersoon voor overboekingen.

De dienst is populair vanwege de redelijke tarieven voor de verzender. En voor het geval dat u zich afvraagt: de ontvanger ontvangt het hele bedrag dat is verstuurd – er worden geen kosten in mindering gebracht op het einde.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van TransferWise?

  • Acht keer goedkoper geld naar het buitenland sturen dan via uw gewone bank. *Enkel bij hogere bedragen, voor kleinere bedragen ga je de 8 keer besparing helaas niet halen.
  • De transactiekosten zijn altijd transparant, in tegenstelling tot sommige andere aanbieders die naast hun tarieven een opslag op de reële wisselkoers toevoegen.
  • TransferWise internationale betalingen op belangrijke routes vanuit het Verenigd Koninkrijk en Europa worden binnen 24 uur geleverd – vergeleken met 3-7 dagen voor een gewone bank. In feite wordt 25 procent van alle overschrijvingen van het Verenigd Koninkrijk naar Europa binnen enkele seconden geleverd.
  • TransferWise wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority, net als een Britse bank, en wordt gebruikt door 3 miljoen mensen over de hele wereld.
  • Uw geld wordt rechtstreeks naar de bankrekening van uw ontvanger gestuurd.
  • Geschikt voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik

Ik ben een eenmalige of weinig frequente gebruiker, is het de moeite waard om TransferWise te gebruiken?

Als u een grote eenmalige aankoop doet in het buitenland, of geld stuurt naar een vriend of familielid, kan TransferWise al de moeite zijn. Het is een snelle en veilige betaalservice met slechts een kleine gebruiksvergoeding (neem bijvoorbeeld betalingen van EUR naar GBP, deze kosten 50 cent). Door u in te schrijven vermijdt u de dure wisselkoers die een traditionele bank op uw aankoop berekend. Er is geen gebruikslimiet en er zijn ook geen inschrijfkosten, dus zelfs als u geen frequente gebruiker bent, kunt u eenvoudig besparen.

De debetkaart

De TransferWise debit Mastercard kan gratis worden aangevraagd door elke TransferWise gebruikers. Het werkt als een normale debetkaart, maar met als bijkomend voordeel dat het verbonden is met je eigen multi-currency account.

Als u naar het buitenland reist, kunt u geld opnemen en betalen in winkels in de lokale valuta, zolang u het geld op uw TransferWise rekening heeft staan. Op deze manier vermijdt u de kosten die normaal gesproken in rekening worden gebracht wanneer u met uw Nederlandse kaart in het buitenland betaalt.

Als de debetkaart de valuta waarvoor je de kaart gebruikt niet ondersteunt, zal TransferWise automatisch de valuta omrekenen en de meest gunstige omrekenkosten hanteren, zodat je toch geld bespaart ten opzichte van je gewone bankkaart. Het enige nadeel is dat het een debetkaart is, en je er dus van te voren al geld op zou moeten zetten.

Overzicht van kosten

OnderdeelKosten
Openen van het accountGratis
Maandelijke kostenGeen
Eigen Mastercard DebitGratis
Ontvangen van buitenlandse overboekingenGratis
Versturen van buitenlandse overboekingenAfhankelijk van valuta, 0,3-2% + €0,5
Geld opnemenGratis tot €200/maand
Bereken zelf wat het omzetten van geld kost

Vergelijk de kosten met een normale bank

Als we TransferWise vergelijken met een gewone bank in Nederland, bijvoorbeeld de ING of de Rabobank zien we dat het op 1000 euro eigenlijk niet zo veel uitmaakt. De ING is ruim 6 pond duurder en de Rabobank kost bijna 13 pond. Op een bedrag als dit valt dat mee. Maar vergeet niet dat die verschillen op zullen lopen naarmate de bedragen hoger gaan worden.

Meer weten of TransferWise zelf gaan proberen? Ga naar de website >>
VakantieFouten
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord