De beste aanbiedingen voor hotels en vliegtickets, errorfares en prijsfouten op VakantieFouten.nl

De leukste plekjes van België

mei 24, 2021

In België heb je ongekend veel mooie steden en plekjes die je gezien zou moeten hebben. Daarom zal ik je wat tips geven met de leukste en bekendste Belgische bezienswaardigheden. Zoek je een leuk dagje weg, misschien  een weekendje weg of zelfs voor een midweek zijn alle ingrediënten in huis voor een vakantie in België.

Brussel

We beginnen natuurlijk bij de Belgische Hoofdstad. Deze ligt centraal in het land en is voor veel toeristen een echte must see om heen te gaan. Los van de vele en leuke winkels is het op de grote markt in Brussel al een kijkje waard. Je weet gewoon niet waar je moet beginnen, iedere gevel is prachtig en uniek. Niet ver van de grote markt staat het beeld Manneke Pis. Beter gezegd beeldje want hij is maar 58 cm hoog. Dit beeldje van een plassend jongetje staat op de hoek van de stoofstraat (Rue de l’Etuve) en de Eikstraat (Rue de Chenes). Manneke pis is absoluut een van de populairste bezienswaardigheden in België. Niet veel verder staat ook het kleine beeldje Jeanneke Pis, een plassend meisje, dit is ook een beeldje om meer bezoekers te lokken. Wat ook absoluut een kijkje waardig is het Atonium. Dit is een monument in het Heizelpark. Dit is een stalen constructie die bestaat uit 9 bollen met elk een diameter van 18 meter. 5 van de 9 bollen zijn toegankelijk voor toeristen. Dit zijn nog maar een paar Belgische bezienswaardigheden, Brussel heeft zoveel moois dat maakt het daarom absoluut de moeite waard om hier heen te gaan!

Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van het Vlaamse gedeelte in België. Deze stad is een en al historie. Toch komt men er heel graag om te winkelen. De Meir is een groot openlucht shopping centrum. Voor ieder is er wel wat. Ook mag de mooie Stadsfeestzaal niet worden vergeten.  Met haar prachtige interieur en vele winkels is dit ook wel een plek waar je zeker een kijkje moet nemen! Verder telt het centrum van Antwerpen een aantal musea die zeker de moeite waard zijn als je een stukje historie wilt terug zien. Antwerpen is dan ook een stad die je zeker gezien moet hebben.

Brugge

Heel deze stad voelt als een openluchtmuseum. Als je hier binnenkomt vergeet je alles om je heen. Een betoverende stad. Dit is een stad waar je echt en kan verdwalen en wegdromen. De hoogtepunten van Brugge zijn de Belfort torenbrouwerij de Halve Maanhet Groeningemuseum en de must see van de stad, de Rozenhoedkaai. Brugge is net als alle vele andere Belgische steden een waar culinair paradijs. Op iedere hoek van de straat valt er iets te eten of te drinken. Brugge is dan ook uitermate geschikt voor een (romantische) vakantie in België. 

Gent

Tussen Brugge en Antwerpen lig de mooie historische stad Gent. Door het prachtige oude centrum is Gent een van de mooiste steden van België. Deze stad staat ook bekend om zijn gezelligheid. Veel echte Belgische bezienswaardigheden in Gent zijn de kerken. Deze prachtige gevels zijn zeker het kijken waard. De twee straten aan de oever van rivier de Lei, de Graslei en de Korenlei behoren tot de oude haven van de stad en is een van de meest gefotografeerde plekjes in de stad. Iedere dag heeft deze stad ook een markt,iedere ochtend is er een bloemenmarkt, van vrijdag tot en met Zondag een brocante markt en iedere zondag een boekenmarkt. Er is zelfs een wandelroute langs de zondagse markten uitgestippeld! Wat ook kenmerkend aan Gent is dat je het water op kan. Van een rondvaartboot, een watertaxi tot het huren van een kano. Het is dan ook zeker de moeite waard om Gent vanaf het water te ontdekken!

Bergen

In het zuiden van België tegen de Franse grens ligt de plaats Bergen, oftewel Mons zoals de Fransen dat zeggen.  Deze stad behoort tot de 10 grootste steden van België. Hij staat voornamelijk bekend als een energieke studenten stad waar heel erg veel jongeren wonen. Er worden het hele jaar door veel culturele festiviteiten gehouden. Het bekendste festival is het Doudou festival. Dit festival vindt elk jaar plaats op de eerste zondag na Pinksteren. Vroeger toen de pest op een magische manier verdween is dit een fenomeen dat jaarlijks gevierd moet worden. Daarom verdiend Bergen/Mons ook zeker de titel meest culturele hoofdstad van Europa. Het meest indrukwekkende gebouw is hotel de Ville dit doet dienst als het stadhuis van Bergen. Aan de ingang van dit gebouw staat een bronzen beeldje van een aap. De legende gaat, wie de aap aait met zijn linkerhand en tegelijk een wens doet, zal zijn wens werkelijkheid worden. Deze stad kan zeker niet ontbreken in het lijstje voor een korte of langere vakantie in België. Hier ben je niet zo snel uitgekeken!

Hasselt

Als je denkt aan een city trip of een korte vakantie in België dan denk je waarschijnlijk niet zo snel aan Hasselt. Maar ook deze kleinere stad leent zich zeker voor een paar dagen weg! Hasselt wordt ook wel de stad van de smaak genoemd en ligt in de Belgische provincie Limburg. Het centrum is uitermate geschikt om te winkelen, lekker te eten en om verschillenden musea te bezoeken. Een echte aanrader is ook dehistorische stadswandeling, hier kan je alle historische plekjes bewonderen. Hasselt heeft heel lang de bijnaam jenever stad gehad.  Het recept is anders dan andere jenevers maar absoluut niet minder populair. Als je hier meer over wilt weten dan kan je terecht in het jenevermuseum. Er zijn verschillende plekken waar je dit drankje kan proeven, de traditie wat bij het proeven van jenever is dat er een brok heerlijke Hasseltse speculaas hoort. Deze wordt gemaakt van middels een eeuwenoud recept. Hasselt is een echte must see!

Kortom voor een leuke korte of lange vakantie in België of lekker een dagje cultuur snuiven hoef je je met deze Belgische bezienswaardigheden absoluut niet te vervelen!

VakantieFouten
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord