De beste aanbiedingen voor hotels en vliegtickets, errorfares en prijsfouten op VakantieFouten.nl

[Guide] Goedkoop een dagje naar Antwerpen (inclusief gratis parkeren in het centrum)

Op vakantie gaan hoeft helemaal niet duur te zijn en ook in onze eigen omgeving is genoeg leuks te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje weg naar Antwerpen?

Met de trein naar Antwerpen

Goed voor het milieu en niet duur – dat is de trein! Daarbij is het niet duur om in Antwerpen te geraken. Neem een dagkaart van de NS tot aan station Roosendaal (bijvoorbeeld die van de kruitvat, de spoordeelwinkel of gebruik je studenten-OV). Vanaf Roosendaal is het nog maar €9.80 om in het weekend naar een van de grootste steden van België te komen. Geen zin om moeilijk te doen? Bij NS-international koop je een ticket tot Antwerpen voor €11 extra als je gratis in Nederland mag reizen.

Reizen met de Bus

Toch goed voor het milieu bezig zijn, maar liever niet met de trein? Wat dacht je van de bus! Als je er op tijd bij bent en een beetje mazzel hebt kan je met Flixbus voor €3,99 in Antwerpen te zijn. Instappen kan op meerdere locaties.

Toch met de Auto?

Misschien niet zo goedkoop, maar wel een stuk makkelijker is het om de auto naar Antwerpen te pakken. Er zijn wel wat dingen om rekening mee te houden.  Als eerste heeft Antwerpen een lage emissiezone, dit houdt in dat niet elke auto de stad in mag. Je kan onder meer hier checken of je auto in het centrum welkom is. Je kunt wanneer je auto te vervuilend is wel een dagkaart kopen, waardoor je alsnog welkom bent. Daarnaast kost diesel in België meer dan in Nederland, het is dus relatief slim om met een volle dieselauto naar België te vertrekken. Als je een benzine-auto rijdt, vertrek dan met een tank die precies vol genoeg is. Dit scheelt meerdere euro’s op een volle tank.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen hoeft gelukkig niet veel te kosten. In veel gevallen kan het zelfs gratis! Let wel even op dat de onderstaande locaties nog gratis zijn op het moment dat je naar Antwerpen vertrekt. Ik heb helaas geen tijd om dit dagelijks bij te houden 🙂

LocatieBeschrijving
Sint-Michielskaai 13-15Deze locatie zit ongeveer 5 minuten van het centrum af. Je staat praktisch op de Grote Markt en gratis naast de Schelde geparkeerd.
St. Anna’s tunnelOp de linkeroever van de Schelde kun je ook gratis parkeren als de Sint-Michielskaai vol staat. Deze locatie ligt vlakbij de voetgangerstunnel die de St. Anna’s Tunnel heet. Je parkeert hierbij je auto op de linkeroever van de Schelde. 
Gedempte ZuiderdokkenGelokaliseerd op ongeveer 15 minuten van het centrum.
Vogelzanglaan en de Gerard le GrellelaanRelatief iets verder van het centrum gelokaliseerd, maar wel gratis parkeren. Daarbij kan je altijd voor een paar euro de bus naar het centrum pakken.
Park+RideOok heeft de stad nog verschillende park and rides. Het is er gratis parkeren, maar je zult wel een ticket moeten kopen naar de binnenstad. Je kan vanaf daar bijvoorbeeld de trein, bus of metro pakken naar Antwerpen. Je komt dan op Park and rides zoals Antwerpen Luchtbal, Merksem, Metropolis en Bosuil terecht. Daarnaast kan je ook bijvoorbeeld naar station Noorderkempen reizen met de auto en daar gratis parkeren.

Bezoek aan Antwerpen

Antwerpen is ten eerste echt een winkelstad. Je kunt er net als vele andere Nederlanders lekker gaan winkelen. Alle grote modeketens zitten er en je hebt bijvoorbeeld ook de Kruidvat, Galeria Inno (soort Hudson’s Bay) en genoeg souvenirwinkels in het centrum. Verder zitten er ook verscheidene supermarkten in het centrum waarbij je je aan lokale lekkernijen kunt wagen zoals Augurkenchips, kreeft en speciaalbier.

Leuk om te doen

  • Bekijk de stad gratis vanaf het dak op het Museum aan de Stoom. Je hoeft voor de sight-seeing geen kaartje te kopen en je kan zo met de roltrappen op de bovenste verdieping komen.
  • In enkele musea kun je elke laatste woensdag van de maand gratis kijken. Onder meer het Museum aan de Stroom, het Rubenshuis, het Rockoxhuis, het Museum Mayer van den Bergh, het Museum Vleeshuis, het Letterenhuis en het Museum Plantin-Moretus zijn gratis toegankelijk op deze dag. 
  • Het Middelheim-museum is elke dag gratis toegankelijk. Dit openluchtmuseum heeft 400 kunstwerken en is voor iedereen helemaal gratis.
  • In de zomermaanden kun je gratis fruit plukken in Park den Brandt. Bij de ommuurde muren staan fruitbomen.
  • Elke zondag is er de Vogeltjesmarkt in de stad tussen 8 uur en 13 uur. Dit is nabij het Theaterplein. Het is een markt waar je allemaal verschillende producten kunt vinden.
  • Op zaterdag van 8 tot 16 uur is er een Vreemdelingenmarkt waarbij je enorm veel exotische producten kunt kopen. Dit is op de Oudevaartplaats.

Eten en drinken

Letterlijk in het centrum zijn verschillende supermarkten te vinden. Nabij de Grote markt heb je een winkelcentrum zitten met een Carrefour. De Delhaize zit aan de Meir, de grootste winkelstraat van Antwerpen. Tussen het station en de Meir in, zit ook nog een filiaal van de Lidl. Je zou hier al goedkoop eten of drinken kunnen halen. Ook via Social Deal, De Spontaan-app en Groupon zijn er verschillende koopjes te vinden voor Antwerpen te vinden qua eten. 

VakantieFouten
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord