De beste aanbiedingen voor hotels en vliegtickets, errorfares en prijsfouten op VakantieFouten.nl

[Guide] Goedkope vliegtickets zoeken en vergelijken

januari 28, 2020

Op zoek naar goedkope tickets voor je volgende grote reis? Er zijn veel boekingssites, of online reisbureaus (OTA’s) die allemaal beweren de goedkoopste te zijn, maar helaas is er niet één ervan perfect. Al is het alleen maar dat geen van de site’s echt alle beschikbare vluchten in hun zoekresultaten vermelden. Dit heeft vaak te maken met prijsafspraken en omdat sommige luchtvaatmaatschappijen afspraken maken met bepaalde boekingssites.

En hoewel veel van deze OTA’s hun zoekopdrachten uitvoeren met behulp van dezelfde tariefgegevens die door ITA Software (nu eigendom van Google) worden verstrekt, bestaat er nog steeds een aanzienlijk verschil tussen de verschillende reisbureau’s en boekingssites. Alsof dat het nog niet ingewikkeld genoeg maakt, houden deze sites zelden of nooit rekening met speciale promo-codes of andere aanbiedingen die soms uitsluitend worden aangeboden aan bezoekers die rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boeken. 

Er is dus echt geen one-size-fits-all boekingssite, maar er zijn voor en nadelen voor elke van de sites. Het is mogelijk dat de ene site beter aan uw wensen voldoet dan de andere. Hier volgt een overzicht van de voordelen (en nadelen) van een aantal van onze favoriete boekingssites.

De beste manier om goedkope vliegtickets te vinden in 2020

Skyscanner

Skyscanner is waarschijnlijk de meeste bekende meta-search machine. Het geeft meerdere routecombinaties van bekende en minder bekende maatschappijen. Het bied een breed scala aan filters zoals prijs, vluchtduur, verbindingen/ overstap en tegenwoordig heeft het ook de mogelijkheid om je CO2-uitstoot mee te nemen in je zoektocht. Daarnaast heeft het de mogelijkheid om niet op een land, maar een heel gebied (bijvoorbeeld Europa) te zoeken. Handig wanneer de locatie minder uit maakt, maar de prijs wel! 

Voordelen: Naast de ongelooflijk grondige mix van verschillende vluchtopties, aanbieders en filters, wint Skyscanner belangrijke punten omdat het de eerste en enige zoeksite is die vluchten op basis van CO2-uitstoot opsomt.

Nadelen: Skyscanner verwijst je door naar een andere boekingssite en het kan zijn dat deze minder bekend of vertrouwd overkomen. Maak maak je niet te veel zorgen, alle verwijzende sites worden beoordeeld door gebruikers die beoordelingen geven op basis van de nauwkeurigheid van de prijs, het terugbetalingsbeleid, de klantenservice en het gemak van de boeking. Maar zelfs sites met een slechte beoordeling blijven in het overzicht bij Skyscanner staan. Iets om goed op te letten dus!

Google Flights

De creme-de-la-creme van vlucht metasearch machines. Google Flights biedt een ton van gemakkelijk te gebruiken functies om de beste beschikbare vlucht te vinden. Naast de basisfilters zoals prijs, verbindingen en vertrektijden, kunt u vluchten filteren op basis van bagage, allianties (bijvoorbeeld Flying Blue) en overstappen. Google Flights zal u ook laten zien of het goedkoper is om segmenten van een reis apart of samen te boeken als u daarvoor kiest. Bekijk de tarieven in de kalenderweergave, in een grid of grafiek, en krijg email updates door waarschuwingen in te stellen voor je favoriete vluchten.

Voordelen: De website is intuïtief en eenvoudig te gebruiken. In tegenstelling tot sommige zoeksites die gebruikers bombarderen met advertenties en pop-ups, is Google Flights schoon en overzichtelijk en laat het alleen zien wat je nodig hebt om je vlucht te vinden. Voor onze twijfelende reizigers kan Goole de laagste beschikbare tarieven van uw stad naar bestemmingen over de hele wereld in kaart brengen, op basis van uw reisparameters (bijvoorbeeld data). U kunt ook zoeken naar tarieven voor algemene regio’s, zoals Europa, om te zien welke stad misschien wel de beste deal is.

Nadelen: Het is eenvoudig om te worden overweldigd door alle mogelijke manieren om te zien wat in wezen dezelfde informatie is. Google Flights is niet altijd zo grondig in zijn resultaten als je zou verwachten, vaak mist een lijst van vluchtinformatie en prijzen voor sommige luchtvaartmaatschappijen, hoewel dat meestal te wijten is aan problemen met de luchtvaartmaatschappij en Google daar niet geheel de verantwoordelijkheid voor kan nemen.

Expedia

Expedia is meer dan alleen een zoekmachine voor tickets (ze doen ook Hotels en Autohuur bijvoorbeeld) en ze zijn niet altijd even goedkoop. Wel laten ze veel beter dan de andere mogelijkheden zien welke boekingsklasse het tickets in valt. En dat is dan weer belangrijk om je punten bij te houden. Eventueel kan je daarvoor nog de Wheretocredit Chrome plugin installeren.

Momondo

Niet een site waar wij vaak naar linken, maar wel eentje die supermakkelijk te gebruiken is. Eigenlijk werkt Momondo hetzelfde als Google Flights of Skyscanner, maar het voordeel is dat de site een stuk makkelijker te gebruiken is. En hoewel het niet aan te raden is om deze te gebruiken om de goedkoopste data te vinden, vaak zijn ze wel enkele euro’s goedkoper wanneer je de data vanuit Google Flight hierop invult. 

Vliegwinkel – .nl

Vliegwinkel heeft als grote voordeel dat je via hun zoekmachine gelijk bij Vliegwinkel zelf kan boeken. Dat betekent dat je de garanties van de ANVR en de SGR mee krijgt bij al je boekingen. Ze zijn vaak niet de goedkoopste optie, maar de garantie en Nederlandse helpdesk maken veel goed. Daarnaast vergelijkt ook vliegwinkel.nl alle vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen als KLM, United, Lufthansa, Singapore Airlines en British Airways. Daarnaast hebben ze ook alle vliegtickets van low-cost airlines als Transavia, Ryanair, airberlin en Easyjet. 

Agoda

Agoda is een stuk minder bekend dat alle bovenstaande opties, maar als onderdeel van het Booking consortium (Booking.com, Rentalcars.com) is het eentje die we niet in ons overzicht mogen missen. Het heeft een geweldige zoekmachine en is super eenvoudig in gebruikt. Net als met vliegwinkel en expedia blijft het advies om eerst de goedkoopste data via Google Flight of Skyscanner op te zoeken en daarna pas via Agoda te kijken of ze een goedkopere vlucht aan kunnen bieden. Maar dan hebben ze wel een super overzichtelijke interface en goed werkende website. 

VakantieFouten
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord