De beste aanbiedingen voor hotels en vliegtickets, errorfares en prijsfouten op VakantieFouten.nl

Amsterdam, Nederland naar Nairobi, Kenia voor slechts €386,- retour.

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en heeft meer dan 2,5 miljoen inwoners. De naam komt uit het Masai Enkare Nairobi en betekent “koele wateren”. De stad ligt in het midden-zuiden van het land, aan de rivier Nairobi en heeft een oppervlakte van ongeveer 693 km².

Vandaag de dag is Nairobi een drukke, maar onveilige metropool. Het is een groene stad vol parken en de uitvalsbasis voor safari’s in de nabijgelegen wildparken. Tussen de parken door steken wolkenkrabbers soms meer dan honderd meter de lucht in.

Vanwege haar ligging vlakbij de nationale parken is Nairobi voor veel reizigers slechts een tussenstop op weg naar een safari. Niet voor niets draag de stad de bijnaam ‘Safari hoofdstad van de wereld’. Vanuit Nairobi vertrek je op safari’s naar bijvoorbeeld het Nairobi National Park.

VERTREK:
Amsterdam, Nederland

AANKOMST:
Nairobi, Kenia

RETOUR:
Amsterdam, Nederland

DATUM:
Beschikbaarheid van maart tot april 2020
Voorbeeld data:

1st-8th Mar
5th-17th Mar
5th-19th Mar
9th-18th Mar
9th-22nd Mar
11th-18th Mar
11th-19th Mar
11th-20th Mar
11th-22nd Mar
12th-23rd Mar
17th-30th Mar
17th-31st Mar
18th-31st Mar
24th Mar – 7th Apr
25th Mar – 6th Apr
26th Mar – 6th Apr
27th Mar – 7th Apr
28th Mar – 7th Apr

STOPS:
Cairo
Dar Es Salaam (outgoing only)

AIRLINES:
EgyptAir

Wat is er te doen in Nairobi?

Nairobi mag dan ooit berucht zijn geworden voor de verkeerde redenen, het is nu aan het ontwikkelen als een hippe en gewaagde stad, bruisend van cultuur, kunst en entertainment – allemaal op de drempel van een aantal van ’s werelds meest ongelooflijke nationale parken.

Wildlife

Voor olifantenliefhebbers is er geen betere plek om te bezoeken dan de David Sheldrick Wildlife Trust, een instelling die sinds het einde van de jaren zeventig zorg draagt voor en rehabilitatie van babyolifanten. De meeste olifanten die in het opvangcentrum leven zijn gered nadat ze op een leeftijd dat ze te jong waren om alleen te kunnen overleven als wees zijn opgevangen. Zodra ze oud genoeg zijn, worden de olifanten weer in het wild losgelaten. Tussen 11 uur ’s morgens en 12 uur ’s middags mogen bezoekers de olifanten observeren bij het voederen en is er uitleg over het werk van de Trust.

National Park Nairobi

Aan de rand van de stad ligt het wereldberoemde Nairobi National Park, waar verschillende dieren leven, waaronder leeuwen, cheeta’s, giraffen en luipaarden. Het is ook een van de beste plaatsen om de bedreigde zwarte neushoorn te zien. Wat dit park echt ongewoon maakt is dat je de skyline van Nairobi als achtergrond hebt; het is niet ongewoon om dieren te zien als je langs de snelweg van en naar het vliegveld rijdt.

Insiders tip

Als je in Nairobi bent, ga dan opzoek naar een koopje op een van de Maasai-markten. De Maasai-markt vindt elke dag plaats op een andere locatie in de stad en verkoopt allerlei Afrikaanse snuisterijen, zoals sieraden, tassen, lederwaren, kleding en houtsnijwerk. Maar wees gewaarschuwd, de locals zijn meestal in volle getalen aanwezig en zullen je proberen te helpen met zoeken, maar eigenlijk nemen deze behulpzame afrikanen een commissie van de kraam eigenaars. U kunt hier een paar koopjes doen, maar alleen als uw onderhandelingsvaardigheden op peil zijn. Voor een iets rustigere ervaring kunt u de vaste Maasai-markt in de Galleria Mall bezoeken.

Amsterdam, Nederland naar Nairobi, Kenia voor slechts €386,- retour.
Amsterdam, Nederland naar Nairobi, Kenia voor slechts €386,- retour.
€386
VakantieFouten
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord