De beste aanbiedingen voor hotels en vliegtickets, errorfares en prijsfouten op VakantieFouten.nl

Emirates zeer vrijgevige omboekingsbeleid – Gratis veranderingen van datum en bestemming of volledige terugbetaling tot 24 maanden

april 20, 2020

Door de Covid-19 pandemie en de reisbeperkingen die daarmee gepaard gaan, hebben luchtvaartmaatschappijen het moeilijk om tickets te verkopen of passagiers te weerhouden van het annuleren van hun vluchten. Sommige luchtvaartmaatschappijen zien af van de normale omboekingsvergoeding, maar niet van het prijsverschil bij het omboeken van een vlucht. Aangezien dit prijsverschil meestal enkele honderden euro’s overschrijdt, komen niet veel passagiers in de verleiding om te herboeken.

Emiraten is een grote uitzondering en zeer genereus als het gaat om wijzigingen in je boeking vanwege annuleringen, reisbeperkingen (je bestemmingen weigeren je toegang of sturen je in verplichte quarantaine), reiswaarschuwingen (zoals voor de meeste landen op dit moment geld) of ‘stay-at-home’ orders.

Als u een Emiratenvlucht heeft geboekt met vertrek tot 31 augustus 2020 heeft u de mogelijkheid om:

  • Uw vertrekdatum tot 24 maanden van tevoren te wijzigen zonder dat u een omboekingvergoeding of een prijsverschil hoeft te betalen.
  • Wijzig uw bestemming naar een andere Emiraten bestemming binnen dezelfde regio.
  • U kunt uw boekingsklasse niet wijzigen (economy, business, first). Dezelfde regels gelden voor nieuwe boekingen tot 31 mei 2020.

De belangrijkste eis is dat het eerste deel van je reis op of voor 31 augustus 2020 gebeurt (deze termijn kan in de toekomst worden verlengd). Verder kan uw ticket tot 760 dagen na uitgifte in de wacht worden gezet. Op deze manier blijft het geldig en kunt u het op een later tijdstip wijzigen. Na twaalf maanden kunt u kiezen voor een volledige terugbetaling.

Concluderend

De nieuwe regelgeving van Emirates op het gebied van omboeking is werkelijk genereus en biedt een aantrekkelijk alternatief voor terugbetalingen. Dit zal sommige klanten ertoe aanzetten om omboekingen te overwegen en zo de Emiraten te helpen om geld te behouden.

VakantieFouten
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord