De beste aanbiedingen voor hotels en vliegtickets, errorfares en prijsfouten op VakantieFouten.nl

VerlopenVluchten naar Ethiopië: Lufthansa vanaf Amsterdam via Frankfurt naar Addis Abeba met bagage.

Skyscanner
€341 €489 NAAR DEAL

Via Skyscanner.nl kunt u momenteel een (vermoedelijk) Error Fare van Lufthansa krijgen van Amsterdam via Frankfurt naar Addis Abeba in Ethiopië en terug. Inbegrepen zijn 2 stuks bagage van 23kg per stuk. De reistijden zijn super goed zoals u in het voorbeeld kunt zien.

Er zijn op dit moment nog veel data te boeken. Ik vermoed dat dit een prijsfout is van Lufthansa, dus het is onzeker hoe lang de prijs beschikbaar zal zijn.

Hoe veilig is Ethiopië?

De Ethiopische hooglanden behoren tot de veiligste regio’s van Afrika. Er is nauwelijks reden om te vrezen voor diefstal of beroving. De gebruikelijke voorzorgsmaatregelen en het gezond verstand zijn meestal voldoende.

Problematischer zijn de grensregio’s met Eritrea en Somalië. U zult of mag de meeste problematische regio’s op uw reis naar Ethiopië niet bezoeken.

Het grootste gevaar komt van het verkeer. De relatief goed ontwikkelde landwegen maken hoge snelheden mogelijk, zodat botsingen met mensen en dieren die ook gebruik maken van de wegen gemakkelijk kunnen plaatsvinden.

Het is aan te raden om uw vaccinaties op te frissen voor uw reis en alleen gekookt voedsel te eten.

Reis- en veiligheidsinformatie voor Ethiopië

Klimaat en beste reistijd

De beste tijd om te reizen is van oktober tot mei. Bijzonder aan te bevelen is de tijd tussen november en januari. Dit is het moment waarop de temperaturen het aangenaamst zijn, de hele periode door droog is en het aantal uren zonneschijn per dag het hoogst is. Na het einde van het regenseizoen kunt u in deze periode van het jaar genieten van prachtige wandelingen in de hooglanden, terwijl de bloemen en bomen in deze periode bloeien.

In de Europese zomer is een rondreis door het Oost-Afrikaanse land echter niet aan te raden. Omdat de zuidwestelijke moesson dan maandenlang Ethiopië bedekt met zware wolkbreuken, maakt het veel wegen onbegaanbaar en maakt het dus een reis heel moeilijk. In de zomer is er ook weinig zon door de hevige regenval.

Idee voor de route

Hou er rekening mee dat je minstens nog 2 keer moet vliegen binnen Ethiopië om een mooie rondreis te maken. De eenvoudigste en veiligste optie is Ethiopian Airlines, lid van de Star Alliance.

Vluchten naar Ethiopië: Lufthansa vanaf Amsterdam via Frankfurt naar Addis Abeba met bagage.
Vluchten naar Ethiopië: Lufthansa vanaf Amsterdam via Frankfurt naar Addis Abeba met bagage.
€341 €489

VakantieFouten
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord